Yüz Mezoterapisi

Yüzde yaşlanmayla birlikte olan kolajen kaybı, güneş ve dış etkenlerle yorulmuş cildi güzelleştirmek için birçok estetik uygulama bulunmaktadır. Günümüzün modern estetik yöntemlerinden biri olan yüz mezoterapisi yani mezolifting de bunlardan biridir. 

Yüz Mezoterapisi (Mezolifting) Nedir?

Yüz mezoterapisi, cilde canlılık ve ışıltı veren vitaminlerin deri altına enjekte edilmesiyle cildin yenilenmiş görünmesine yardımcı olan estetik uygulamadır.

Cilt hem dış etkenlerden hem de genetik faktörlerden dolayı zamanla yıpranır ve elastik yapısını kaybeder. Gençken sahip olunan ışıltılı ve canlı cilt yapısını korumak içinse cildi sürekli vitamin ve amino-asitlerle beslemek gerekir. Yüz mezoterapisi, cilde yararlı vitamin ve mineralleri doğrudan cildin altına vererek yüzün daha genç ve sağlıklı görünmesine yardımcı olur. Özellikle sigara, güneş ve yaşla birlikte gelen leke ve hasarların giderilmesinde yüz mezoterapisi oldukça etkili bir uygulamadır.

Yüz Mezoterapisi Nasıl Yapılır?

Yüz mezoterapisi, vitamin, mineral ve amino-asitlerden oluşan ilaçlı karışımın cilde enjekte edilmesiyle yapılan bir uygulamadır. Enjeksiyon işlemi ince iğnelerle yapılır. İşlem lokal anestezi altında gerçekleştirildiği için hasta ağrı ya da acı hissetmez. Yüz mezoterapisinin etkili olması için belirli aralıklarla, düzenli olarak tekrarlanması gerekmektedir.

Yüz Mezoterapisi Neden Yapılır?

Cilde hasar veren ve yıpratan tüm olumsuz faktörlerin etkisini ortadan kaldırmak için mezolift uygulaması yapılabilir. Özellikle yaşlanmayla birlikte ışıltısını kaybeden, donuklaşan ve bakımsız, yorgun görünen cildin canlanması için sıkça tercih edilmektedir. Bazı hastalarımız mezolift uygulamasını, hem cildini canlandırmak hem de yıpratıcı dış etkenlerden korumak için tercih etmektedirler. Çünkü yüz mezoterapisi, cildi güneşin zararlı ışınlarından ve soğuktan oluşan nem kaybından korumaktadır.

Yüz mezoterapisi;

  • Cildin daha canlı ve sağlıklı görünmesi için
  • Elastik yapısını kaybeden ve sarkan cildi canlandırmak için
  • Yüzdeki yorgun ve yaşlı görünümü geçirmek için
  • Sigara ve güneşin olumsuz etkilerini önlemek/yok etmek için
  • Leke ve çatlak tedavisinde kullanılmaktadır.

Yüz Mezoterapisi Ne Zaman Etki Eder?

Yüz mezoterapisinin etkili olması için düzenli olarak uygulanması gerekir. İlk uygulamada hemen etkileri görülmez. Fakat ikinci seanstan itibaren, yüz mezoterapisinin etkileri net bir şekilde görülmeye başlar. Yüz mezoterapisi işlemiyle dinlenmiş ve tazelenmiş cilt görünümü elde edilir. Cilde elastik yapısı geri kazandırılır ve derin çizgilerde hafifleme görülür.

Yüz Mezoterapisi Ne Zaman Uygulanır?

Yüz mezoterapisi; 18 yaşını geçmiş, sağlık sorunu olmayan herkese uygulanabilir. Cilde uyumlu hyaluronik asit, vitamin ve minerallerle yapıldığı için herhangi bir yan etkisi yoktur. Fakat uygulamanın etkili olabilmesi için düzenli aralıklarla, en az 4 – 6 seans tekrar edilmesi önerilir. Kişinin cilt tipine ve özelliklerine göre uygulamanın ne sıklıkla yapılacağı belirlenir. Başlangıç için 1- 4 hafta aralıklarla; sonrasında ise 3 – 6 ayda bir tekrarlanabilir.

Yüz Mezoterapisinde Hangi Maddeler Kullanılır?

Yüz mezoterapisinde amaç cildin ihtiyaç duyduğu en besleyici maddeleri bir araya getirerek doğrudan dokuya ulaştırmaktır. Bu nedene cildi besleyici etkisi olan asitler, vitamin ve mineraller bir araya getirilir. Kişinin ihtiyaç duyduğu takdirde karışım, hyaluronik asit ile desteklenebilir. Kullanılacak maddeler tamamen kişinin ihtiyaçlarına göre belirlenir.

Yüz mezoterapisinde en sık kullanılan maddeler; hyaluronik asit, magnezyum, selenyum, B grubu vitaminler, çinko, C vitamini, nükleik ve lipoik asitlerdir.

Yüz Mezoterapisi Zararlı Bir Uygulama mıdır?

Doğrudan dokulara enjekte edildiği için mezolift işleminde kullanılan karışımın etkili, doğru dozda hazırlanmış olması ve uzman bir doktor tarafından uygulanması önemlidir. Mezolift uygulamasında kullanılan maddelerin hepsi biyo-uyumlu malzemelerdir. Bu nedenle risk faktörleri oldukça az olan bir uygulamadır. Fakat her enjeksiyon işlemi gibi mezoterapi de uzman bir doktorun kontrolü ile klinik ortamında yapılmaktadır.

Botolinum toksini, Clostridium botulinum bakterisinin ve ilgili türlerin oluşturduğu nörotoksik bir proteindir. Akson uçlarından asetilkolin nörotransmiterinin salınımını önleyerek yumuşak felce yol açar. Bu bakterinin enfeksiyonu botulizm hastalığına sebep olur.

Mezoterapi vitamin, mineral, aminoasitlerin veya enzimlerin tek başlarına ya da genellikle karışım halinde derinin orta tabakasına mikroenjeksiyon ile uygulanması tekniğidir. Enjekte edilecek maddeler kişiye ve kişinin isteklerine uygun olarak seçilir.Mezoterapi yüz bölgesinde cilt sıklaştırma, lifting, anti-aging, leke tedavisi, skar tedavisi amacıyla kullanılabilir.

İdeal bir yüz görünümüne kavuşmak isteyenlerin sıklıkla başvurduğu estetik operasyonlardan biri olan bişektomi, yüz hatlarının orantılı bir hâle getirilmesi için uygulanır. Bazı durumlarda kişi, ideal kiloda olsa bile mevcut yüz yapısındaki yağ oranı nedeniyle kilolu görünebilir. Yanakların orta bölgesinde yer alan yağ dokusu bukkal yağ dokusu olarak isimlendirilir. Yüz kaslarının arasında yer alan bu yağ dokusu anatomik olarak elmacık kemiklerinin alt bölgesinde bulunur ve bebeklerde emme fonksiyonlarına katkı sağladığı düşünülmektedir. Bu yağ dokunun boyutu yüzün boyutunu etkileyen faktörlerin başında gelir. Yaşlanmayla birlikte bukkal yağ dokusu genellikle azalma eğilimindedir.

Yüz bölgesinde özellikle dudakta çoğu zaman hyalüronik asit denen dolgu maddelerini kullanıyoruz. Hyalüronik asit aslında vücudumuzda da bulunan ve su tutma özelliği gösteren yapıtaşlarıdır.   Yaş ve çevresel faktörlerin etkiksi ile bu madde cilt ve ciltaltı dokuda eksildiğinde kendini hacim kaybıyla gösteren bir takım değişikliklere neden olur.  Basitçe açıklayacak olursak dolgu enjeksiyonları ile biz bu su tutan molekülün vücudumuzdaki miktarını arttırmayı hedefliyoruz.