Genç ve sağlıklı görünen cildin sırlarından biri de dolgun ve orantılı görünen yanaklardır. Elmacık kemiklerinin çıkık, yanakların kalkık ve orantılı olduğu görünüm, estetik açıdan ideal kabul edilir. Yaşla birlikte kolajen miktarındaki düşüş, cildin elastik yapısını kaybetmesi ve yağ dokularının azalması, yanaklarda çökme ve sarkmalara neden olabilir. Sağlık açısından herhangi bir sorun yaratmasa da bu görüntü, estetik açıdan kişiyi rahatsız edebilir ve yorgun görünmesine neden olabilir.Yanak dolgusu, yanakların toparlanıp gergin hâle getirilerek kişinin genç ve enerjik görünümünü geri kazanmasını amaçlar.
Yanak Dolgusu ile Nasıl Sonuçlar Alınır?
Yanak dolgusu ile yanaklarda görülen birçok sorun acısız, ağrısız ve ameliyatsız şekilde ortadan kaldırılabilmektedir. Yaşın ilerlemesiyle yanaklarda görülen sarkma ve çökmeler yanak dolgusu ile engellenir. Aynı zamanda aşırı zayıflık ve genetik özelliklerden kaynaklanan çökük yanak tipi de yanak dolgusu ile daha dolgun hâle getirilebilir. Bunun yanında yanakların orantısızlığından kaynaklanan asimetrik yüz ifadesi de yanak dolgusu ile düzeltilebilir. Yanak bölgesinin hafifçe kalkık, yuvarlak hatlı ve dolgun görünüme kavuşması yüzün gençleşmesine ve yan profil görüntüsünün daha çekici hâle gelmesine yardımcı olur. Yanakların daha belirgin ve dolgun olması, göz oyukluğunun azalması, burnun daha orantılı görünmesi ve alın – çene dengesinin sağlanmasında da etkilidir.
Yanak Dolgusunda Hangi Madde Kullanılır?
Yanak dolgusu yapılırken birçok dolguda olduğu gibi hyalüronik asit kullanılır. Hyalüronik asit, cildin yağ ve nem dengesini korumasını, daha gergin ve ışıltılı görünmesini sağlar. Alerjen etkisi yok denecek kadar azdır. Çünkü hyalüronik asit, cildin doğal yapısında da bulunur.
Yanak Dolgusu Nasıl Yapılır?
Yanak dolgusu, kanül isimli ince iğnelerin yanaklara belirli oranlarda hyalüronik asit enjekte etmesiyle yapılır. Lokal anestezi altında yapılan işlem tamamen ağrısız ve acısızdır. Öncelikle hastanın yüzündeki estetik kusurların belirlenmesi, doğru işlem ve dozajın belirlenmesi sonra da enjeksiyonun yapılacağı noktaların tespit edilmesi gerekir. Yanak görüntüsünün doğal olması ve estetik işlemin belli olmaması için uygun dozajın belirlenmesi şarttır. Bu nedenle yanak dolgusu da diğer tüm dolgu işlemleri gibi uzman bir doktor tarafından uygulanmalıdır.
Yanak Dolgusu Kaç Dakikada Uygulanır?
Yanak dolgusu, acısız olduğu kadar da basit ve kolay uygulanan bir işlemdir. Yaklaşık 15 dakika içerisinde tüm işlemler tamamlanır.
Yanak Dolgusu Ağrı ya da Acıya Sebep Olur mu?
Yanak dolgusu yapılırken, anestezik kremler kullanılır. Dolayısıyla hastalarımız işlem esnasında hiçbir rahatsızlık hissetmez. Fakat yanak dolgusu yaptırmak isteyen hastaların bir diğer merak ettiği konu da işlemden sonraki süreçtir. Enjeksiyon nedeniyle yanaklarda hafif kızarıklık ve ödem görülmesi normaldir. Bu kızarıklık ve ödem işlemden sonra en geç 3 – 4 saat içerisinde kaybolur. Nadir durumlarda, hassas ciltlerde, ödem 2 – 3 gün kadar devam edebilmektedir. Bunun dışında herhangi bir risk yoktur ve uygulamadan sonra hasta günlük hayatına hemen dönebilir.
Yanak Dolgusu Kaç Seansta Tamamlanır?
Yanak dolgusu için genelde tek seans yeterli olmaktadır. Kontrol muayenesinde hastanın cildi ve dolgunun etkinliği gözlenir. Eğer ihtiyaç duyulursa ek dolgu yapılabilir.
Yanak Dolgusu Kalıcı mıdır?
Yanak dolgusu, geçici bir uygulamadır. Kişiden kişiye değişmekle birlikte kalıcılığı 1,5 yıla kadar devam eder. Bu sürede kişinin hayat tarzı, alışkanlıkları, mimik kullanımının derecesi ve cilt tipi de etkilidir.
Botolinum toksini, Clostridium botulinum bakterisinin ve ilgili türlerin oluşturduğu nörotoksik bir proteindir. Akson uçlarından asetilkolin nörotransmiterinin salınımını önleyerek yumuşak felce yol açar. Bu bakterinin enfeksiyonu botulizm hastalığına sebep olur.
Mezoterapi vitamin, mineral, aminoasitlerin veya enzimlerin tek başlarına ya da genellikle karışım halinde derinin orta tabakasına mikroenjeksiyon ile uygulanması tekniğidir. Enjekte edilecek maddeler kişiye ve kişinin isteklerine uygun olarak seçilir.Mezoterapi yüz bölgesinde cilt sıklaştırma, lifting, anti-aging, leke tedavisi, skar tedavisi amacıyla kullanılabilir.
İdeal bir yüz görünümüne kavuşmak isteyenlerin sıklıkla başvurduğu estetik operasyonlardan biri olan bişektomi, yüz hatlarının orantılı bir hâle getirilmesi için uygulanır. Bazı durumlarda kişi, ideal kiloda olsa bile mevcut yüz yapısındaki yağ oranı nedeniyle kilolu görünebilir. Yanakların orta bölgesinde yer alan yağ dokusu bukkal yağ dokusu olarak isimlendirilir. Yüz kaslarının arasında yer alan bu yağ dokusu anatomik olarak elmacık kemiklerinin alt bölgesinde bulunur ve bebeklerde emme fonksiyonlarına katkı sağladığı düşünülmektedir. Bu yağ dokunun boyutu yüzün boyutunu etkileyen faktörlerin başında gelir. Yaşlanmayla birlikte bukkal yağ dokusu genellikle azalma eğilimindedir.
Yüz bölgesinde özellikle dudakta çoğu zaman hyalüronik asit denen dolgu maddelerini kullanıyoruz. Hyalüronik asit aslında vücudumuzda da bulunan ve su tutma özelliği gösteren yapıtaşlarıdır. Yaş ve çevresel faktörlerin etkiksi ile bu madde cilt ve ciltaltı dokuda eksildiğinde kendini hacim kaybıyla gösteren bir takım değişikliklere neden olur. Basitçe açıklayacak olursak dolgu enjeksiyonları ile biz bu su tutan molekülün vücudumuzdaki miktarını arttırmayı hedefliyoruz.