Saç Kıran Tedavisi

Saçkıran, dermatofit adı verilen bir mantarın neden olduğu bir enfeksiyondur. Saçkıran, cildi etkileyen bir mantar enfeksiyonudur. Genellikle kafa derisi, yüz, gövde, kollar, bacaklar, ayaklar, eller, kalçalar, kasık ve saçın büyüdüğü diğer alanlarda görülür.

Saçkıran Nedenleri?

Saçkıran, dermatofitler olarak bilinen bir mantar türünden kaynaklanır. Bu mantarlar, evlerin içinde ve giysilerin altında bulunanlar gibi sıcak ve nemli ortamlarda gelişirler. Ayrıca banyo ve bodrum gibi yüksek nemli yerlerde de gelişirler.

Saçkıran Olduğunu Nasıl Anlarsınız?

Saçkıran, kafa derisi, yüz, kollar, bacaklar, ayaklar ve kasık bölgesinde görünen küçük, pullu cilt lekeleri ile karakterizedir. Bazı durumlarda saçkıran vücudun diğer bölgelerine yayılabilir. Bu durum genellikle insanlar enfekte hayvanlarla veya mantarla kirlenmiş toprakla temas ettiğinde ortaya çıkar.

Saçkıran Nasıl Önlenebilir?

Kızarıklık, pullanma, kaşıntı veya ağrı gibi herhangi bir saçkıran belirtisi fark ederseniz, hemen doktorunuza görünün. Etkilenen bölgeleri kaşımaktan da kaçınmalısınız çünkü bu onları daha da kötüleştirebilir.

Saçkıran Nasıl Tedavi Edilir?

Saçkıran genellikle kremler veya merhemler gibi ilaçlarla tedavi edilir. Bu tedaviler, enfeksiyonun semptomlarını azaltmaya ve daha fazla yayılmayı önlemeye yardımcı olacaktır. Ancak bu tedaviler enfeksiyonu iyileştirmez.

Saçkıran Ne Kadar Sürer?

Saçkıran bulaşıcıdır ve 2 haftadan birkaç aya kadar sürebilir. Tedavi edilmezse, saçkıran kalıcı yara izine neden olabilir.

Botolinum toksini, Clostridium botulinum bakterisinin ve ilgili türlerin oluşturduğu nörotoksik bir proteindir. Akson uçlarından asetilkolin nörotransmiterinin salınımını önleyerek yumuşak felce yol açar. Bu bakterinin enfeksiyonu botulizm hastalığına sebep olur.

Mezoterapi vitamin, mineral, aminoasitlerin veya enzimlerin tek başlarına ya da genellikle karışım halinde derinin orta tabakasına mikroenjeksiyon ile uygulanması tekniğidir. Enjekte edilecek maddeler kişiye ve kişinin isteklerine uygun olarak seçilir.Mezoterapi yüz bölgesinde cilt sıklaştırma, lifting, anti-aging, leke tedavisi, skar tedavisi amacıyla kullanılabilir.

İdeal bir yüz görünümüne kavuşmak isteyenlerin sıklıkla başvurduğu estetik operasyonlardan biri olan bişektomi, yüz hatlarının orantılı bir hâle getirilmesi için uygulanır. Bazı durumlarda kişi, ideal kiloda olsa bile mevcut yüz yapısındaki yağ oranı nedeniyle kilolu görünebilir. Yanakların orta bölgesinde yer alan yağ dokusu bukkal yağ dokusu olarak isimlendirilir. Yüz kaslarının arasında yer alan bu yağ dokusu anatomik olarak elmacık kemiklerinin alt bölgesinde bulunur ve bebeklerde emme fonksiyonlarına katkı sağladığı düşünülmektedir. Bu yağ dokunun boyutu yüzün boyutunu etkileyen faktörlerin başında gelir. Yaşlanmayla birlikte bukkal yağ dokusu genellikle azalma eğilimindedir.

Yüz bölgesinde özellikle dudakta çoğu zaman hyalüronik asit denen dolgu maddelerini kullanıyoruz. Hyalüronik asit aslında vücudumuzda da bulunan ve su tutma özelliği gösteren yapıtaşlarıdır.   Yaş ve çevresel faktörlerin etkiksi ile bu madde cilt ve ciltaltı dokuda eksildiğinde kendini hacim kaybıyla gösteren bir takım değişikliklere neden olur.  Basitçe açıklayacak olursak dolgu enjeksiyonları ile biz bu su tutan molekülün vücudumuzdaki miktarını arttırmayı hedefliyoruz.