Nazolabial Dolgu

Gençleşme amacıyla uygulanan estetik dolgu uygulamalarının başında nazolabial dolgu işlemi gelir. Nazolabial dolgu; burun kanatlarından başlayarak ağzın çevresine kadar ulaşan derin çizgilere uygulanan estetik operasyondur. Bu bölgedeki derin çizgi ya da kırışıklıklar, kişinin olduğundan yaşlı görünmesine neden olur. Yaşlanma, genetik faktörler, yoğun mimik kullanımı gibi faktörler, kırışıklık ve çizgi görünümünü artırabilir. Daha genç ve canlı bir gülümsemeye sahip olmak isteyenler, nazolabial dolgu uygulaması sayesinde kısa bir sürede, en önemlisi de ameliyat olmadan istedikleri estetik görünüme kavuşabilmektedir.

Nazolabial Dolgu Nedir?

Nazolabial dolgu, burun çevresinde yer alan ve aşağıya, dudakların yan kısımlarına doğru, uzanan derin çizgilere uygulanan dolgu işlemidir. Gülümserken iyice belirginleşen ve yüzün tam ortasında bulunan bu çizgiler, kişinin yaşı hakkında yanıltıcı olabilir. Doğuştan belirgin yapıda olabilen ya da zamanla derinleşen bu çizgiler, yaşı olduğundan büyük gösterdiği için birçok kişiye rahatsızlık vermektedir. Aynı zamanda ifadenin mutsuz ve yorgun görünmesine de neden olmaktadır. Bu şikâyetlerle kliniğimize başvuran hastalarımıza nazolabial dolgu tavsiye edilmekte ve cildin yenilenerek daha gergin görünmesi sağlanmaktadır.

Nazolabial Dolgunun İçeriği Nedir?

Nazolabial dolgu hyalüronik içeren dolgulardan biridir. Hyalüronik madde, cildin kendi dokusunda da bulunan bir madde olduğu için alerjik reaksiyon yaratma olasılığı çok düşüktür. Cilde enjekte edilen madde, cildin sarkmasını durdurarak derin çizgilerin oluşmasına neden olan yağ kaybını engeller. Nazolabial bölgenin yenilenmesini ve gergin hâle gelmesine sağlayarak cilde genç bir görünüm verir.

Nazolabial Dolgu Ne Zaman Yapılmalıdır?

Nazolabial dolgunun uygulanması için belirli bir yaş ya da cinsiyet sınırlaması bulunmamaktadır. İşlem genellikle 18 yaşından büyük, sağlık durumu elverişli her bireye uygulanabilir. Estetik kaygılar nedeniyle çoğunlukla kadınlar tarafından tercih edilse de erkeklerin de ilgi gösterdiği bir uygulamadır. Nazolabial dolgunun yapılması için mutlaka kırışıklık görünümünü beklemeye gerek yoktur. Cildinin daha esnek ve sağlıklı görünmesini isteyen genç kişiler de nazolabial dolgu yaptırabilir. Bazı kişilerde burun yanındaki çizgiler, doğuştan daha derindir. Üzgün ve yorgun ifadeye neden olan bu çizgiler, erken yaşlardan itibaren nazolabial dolgu ile giderilebilir.

Nazolabial Dolgu Nasıl Uygulanır?

Nazolabial dolgu da diğer dolgu uygulamaları gibi iğnelerle uygulanır. Zayıflık, yanlış uyku pozisyonu ve genetik faktörler nedeniyle bazı kişilerde yanak bölgesinde çöküntü olabilir. Bu yanak yapısı nazolabial bölgedeki çizgileri daha belirgin hâle getirir. Böyle bir durum söz konusu ise nazolabial dolgu, lifting ya da elmacık kemiği dolgusu ile desteklenebilir. Uzman hekim öncelikle hastanın yanak, çene ve dudak yapısını analiz eder. Sonrasında hastanın kaç seansta, ne kadar doza ihtiyacı olduğuna yönelik bir plan çıkarır.

Nazolabial dolgu uygulaması, diğer dolgu uygulamalarından farklı olarak birden fazla seansla tamamlanır. Nazolabial bölgeye bir anda yoğun dolgu jeli uygulanması tavsiye edilmez. Bu nedenle en doğal ve sağlıklı sonucu elde etmek için uygulama 6 aylık seanslar hâlinde yapılabilir. İlk uygulamadan sonra aralıklı muayenelerde nazolabial bölge takip edilir ve ihtiyaç duyulduğu takdirde uygun miktarda hyaluronik asit tekrar enjekte edilir.

Nazolabial Dolgunun Etkisi Ne Zaman Başlar, Ne Kadar Sürer?

Dolgu uygulamasından sonra anında ciltteki olumlu etkileri görmek mümkündür. Fakat enjeksiyon etkisinin geçmesi, dolgunun dokulara tam olarak etki etmesi ve nazolabial bölgenin son hâlini alması 2 hafta sürebilir. Kişiden kişiye değişmekle birlikte 2 hafta sonra nazolabial bölge son ve esnek hâlini alır. Uygulamanın etkisi 9 – 18 ay arasında devam eder. Sürekliliği sağlamak için dolgu işleminin düzenli aralıklarla tekrar uygulanması gerekir.

Botolinum toksini, Clostridium botulinum bakterisinin ve ilgili türlerin oluşturduğu nörotoksik bir proteindir. Akson uçlarından asetilkolin nörotransmiterinin salınımını önleyerek yumuşak felce yol açar. Bu bakterinin enfeksiyonu botulizm hastalığına sebep olur.

Mezoterapi vitamin, mineral, aminoasitlerin veya enzimlerin tek başlarına ya da genellikle karışım halinde derinin orta tabakasına mikroenjeksiyon ile uygulanması tekniğidir. Enjekte edilecek maddeler kişiye ve kişinin isteklerine uygun olarak seçilir.Mezoterapi yüz bölgesinde cilt sıklaştırma, lifting, anti-aging, leke tedavisi, skar tedavisi amacıyla kullanılabilir.

İdeal bir yüz görünümüne kavuşmak isteyenlerin sıklıkla başvurduğu estetik operasyonlardan biri olan bişektomi, yüz hatlarının orantılı bir hâle getirilmesi için uygulanır. Bazı durumlarda kişi, ideal kiloda olsa bile mevcut yüz yapısındaki yağ oranı nedeniyle kilolu görünebilir. Yanakların orta bölgesinde yer alan yağ dokusu bukkal yağ dokusu olarak isimlendirilir. Yüz kaslarının arasında yer alan bu yağ dokusu anatomik olarak elmacık kemiklerinin alt bölgesinde bulunur ve bebeklerde emme fonksiyonlarına katkı sağladığı düşünülmektedir. Bu yağ dokunun boyutu yüzün boyutunu etkileyen faktörlerin başında gelir. Yaşlanmayla birlikte bukkal yağ dokusu genellikle azalma eğilimindedir.

Yüz bölgesinde özellikle dudakta çoğu zaman hyalüronik asit denen dolgu maddelerini kullanıyoruz. Hyalüronik asit aslında vücudumuzda da bulunan ve su tutma özelliği gösteren yapıtaşlarıdır.   Yaş ve çevresel faktörlerin etkiksi ile bu madde cilt ve ciltaltı dokuda eksildiğinde kendini hacim kaybıyla gösteren bir takım değişikliklere neden olur.  Basitçe açıklayacak olursak dolgu enjeksiyonları ile biz bu su tutan molekülün vücudumuzdaki miktarını arttırmayı hedefliyoruz.