Mezolifting

Günümüzde, ameliyatsız yüz gerdirme ve diğer estetik işlemlerde birçok doğal yöntem kullanılmaktadır. Hiç kesi izi olmadan gerçekleştirilen ve gençleşme etkisiyle birçok kadın tarafından tercih edilen estetik uygulamalardan biri de mezolifting tekniğidir. Cilde, besleyici ve yararlı sıvıların verilmesiyle yapılan mezolifting uygulaması; yüz, boyun, dekolte bölgesi gibi birçok bölgeye yapılabilmektedir.

Mezolifting Nedir?

Sarkma, kırışıklık ve yıpranmış cilt görünümünden bıkmış olanlar, cilt kusurlarından doğal yollarla kurtulmak isteyenler için bir alternatif de mezolifting tekniğidir. Mezolifting ile cildin ihtiyacı olan vitamin, mineral ve amino-asitler cilt dokusuna doğrudan verilir. Genellikle 30 – 35 yaş üzeri hastaların tercih ettiği mezolifting uygulaması, cildin parlamasına ve gençken sahip olduğu esnekliği kazanmasına yardımcı olur.

Mezolifting Neden Yapılır?

Mezolifting uygulamasındaki temel amaç, cildin mümkün olan en doğal yolla yenilenmesi ve gençleştirilmesidir. Cilt toz, sigara dumanı, güneş, lekelenme ve yaşlanma gibi nedenlerle zamanla yıpranır. Bu yıpranma cildin olduğundan donuk ve mat görünmesine ve kişide yorgun bir ifade bırakmasına neden olabilir. Günlük temizleyiciler ve vitamin destekleri cildin arınması ve güçlenmesinde etkili olsa da cilt ihtiyacı olan vitamini alamayabilir. Bu durumda doğrudan dokulara vitamin takviyesi yapmak çok daha etkin sonuçların alınmasını sağlamaktadır.

Mezolifting uygulaması etkisini göstermeye başladığında cilt her zamankinden parlak, yenilenmiş ve tazelenmiş görünüme kavuşur. Beslenen ve güçlenen dokular, kırışıklık ve sarkma oluşumunu yavaşlatarak gençleşmeye yardımcı olur.

Mezolifting Tekniğinde Hangi Maddeler Kullanılır?

Mezolifting tekniğinde, botoks ve dolgunun aksine sentetik dolgu maddeleri kullanılmaz. Kullanılan malzemeler, vücudun ihtiyacı olan, tamamen doğal vitaminler, mineraller ve amino-asitlerdir. Gençleşme artırılmak istendiğinde hyaluronik asit de hazırlanan karışıma eklenebilir. Bu noktada doktorun yönlendirmesi, hastanın istekleri, mevcut cilt tipi ve kusurları dikkate alınarak hastaya en uygun içeriğe karar verilir. Mezolifting uygulaması, mutlaka uzman bir hekim tarafından, klinik ortamda yapılmalıdır. Doğru doz seçimi ve deneyimli bir doktor tarafından uygulanması oldukça önemlidir. 

Mezolifting Ne Sıklıkla Yapılır?

Mezolifting, oldukça etkili bir uygulama olmasına rağmen etkisini zamanla gösterir. Mezolifting tekniğinin etkileri ortalama 2 – 3 seans sonra ortaya çıkar. Yaklaşık 1 – 4 haftalık aralıklarla mezolifting uygulaması tekrarlanmalıdır. İdeal seans sayısı ise tamamen kişinin ihtiyaçları ve cilt tipine bağlıdır. Mezolifting etkisinin ne kadar çabuk kendini göstereceği ve ne kadar süre kalıcı olacağı kişiden kişiye değişebilir. Bu nedenle seans sayısı mutlaka uzman bir hekim tarafından belirlenmelidir.

Mezolifting Nasıl Yapılır?

Ameliyatsız estetik operasyonlar arasında sayabileceğimiz mezolifting tedavisi, ince iğnelerle yapılır. Enjeksiyon sırasında acı ya da ağrı hissedilmemesi için öncelikle anestezik kremlerle yüz hissizleştirilir. Uygulama tamamen acısızdır ve hiçbir kesi izi kalmaz. Mezolifting, yaklaşık 30 dakika sürer. Kişi operasyondan sonra hemen günlük hayatına dönebilir. Uygulama neredeyse risksizdir. Nadir de olsa enjeksiyonun etkisiyle ödem ve morluklar görülebilir. Bu yan etki en fazla 1 – 2 gün içerisinde kendiliğinden kaybolur. İşlemin bilinen başka bir alerjen etkisi bulunmamaktadır.

Botolinum toksini, Clostridium botulinum bakterisinin ve ilgili türlerin oluşturduğu nörotoksik bir proteindir. Akson uçlarından asetilkolin nörotransmiterinin salınımını önleyerek yumuşak felce yol açar. Bu bakterinin enfeksiyonu botulizm hastalığına sebep olur.

Mezoterapi vitamin, mineral, aminoasitlerin veya enzimlerin tek başlarına ya da genellikle karışım halinde derinin orta tabakasına mikroenjeksiyon ile uygulanması tekniğidir. Enjekte edilecek maddeler kişiye ve kişinin isteklerine uygun olarak seçilir.Mezoterapi yüz bölgesinde cilt sıklaştırma, lifting, anti-aging, leke tedavisi, skar tedavisi amacıyla kullanılabilir.

İdeal bir yüz görünümüne kavuşmak isteyenlerin sıklıkla başvurduğu estetik operasyonlardan biri olan bişektomi, yüz hatlarının orantılı bir hâle getirilmesi için uygulanır. Bazı durumlarda kişi, ideal kiloda olsa bile mevcut yüz yapısındaki yağ oranı nedeniyle kilolu görünebilir. Yanakların orta bölgesinde yer alan yağ dokusu bukkal yağ dokusu olarak isimlendirilir. Yüz kaslarının arasında yer alan bu yağ dokusu anatomik olarak elmacık kemiklerinin alt bölgesinde bulunur ve bebeklerde emme fonksiyonlarına katkı sağladığı düşünülmektedir. Bu yağ dokunun boyutu yüzün boyutunu etkileyen faktörlerin başında gelir. Yaşlanmayla birlikte bukkal yağ dokusu genellikle azalma eğilimindedir.

Yüz bölgesinde özellikle dudakta çoğu zaman hyalüronik asit denen dolgu maddelerini kullanıyoruz. Hyalüronik asit aslında vücudumuzda da bulunan ve su tutma özelliği gösteren yapıtaşlarıdır.   Yaş ve çevresel faktörlerin etkiksi ile bu madde cilt ve ciltaltı dokuda eksildiğinde kendini hacim kaybıyla gösteren bir takım değişikliklere neden olur.  Basitçe açıklayacak olursak dolgu enjeksiyonları ile biz bu su tutan molekülün vücudumuzdaki miktarını arttırmayı hedefliyoruz.