Kaş Arası Botoksu

Botoks uygulamaları, kişilerin hem sosyal hem de psikolojik durumunu olumlu etkileyen işlemlerdir. Yaşlılık nedeniyle oluşan sinirli ve asık suratlı ifadenin sebebi genelde kaş arasında oluşan kırışıklıklardır. Bu kırışıklıklardan kurtulmak, dingin ve canlı bir görünüme sahip olmak her anlamda kişinin motivasyonunu yükseltmektedir. Kliniğimizde kaş botoksu yaptıran birçok hastamız, kontrole geldiklerinde psikolojik olarak kendini çok daha iyi hissettiğini ifade etmiştir.

Kaş Arası Botoksu Nasıl Yapılır?

Kırışıklıkların en fazla göze battığı, dolayısıyla en rahatsız edici olduğu bölgelerden biri de kaş arasıdır. Doğrudan kişinin bakışlarını etkileyen ve gülümsemeye rağmen yüzde negatif bir ifade oluşmasını sağlayan kırışıklıklar, botoks ile kolayca yok edilebilir. Kaş arası botoks, kırışıklık görülen bölgeye “botolinum toksin” enjekte edilmesiyle yapılır. Yaklaşık 5 dakika süren bu işlem tamamen ağrısız ve acısızdır. İlk olarak lokal anestezi ve soğuk uygulamayla botoks yapılacak bölge hissiz hâle getirilir. İnce iğnelerle sıvı enjekte edilerek botoks işlemi tamamlanır. Uygulamadan sonra hasta tamamen sorunsuz bir şekilde günlük hayatına dönebilir. Oluşan kızarıklık ve şişlikler ise kısa zamanda iyileşir, kaşların arasında parlak ve pürüzsüz bir görünüm elde edilir.

Kaş Arası Botoksu Ne Kadar Sürer?

Botoks uygulamasıyla ilgili en çok merak edilenlerden biri de botoksun kalıcılığıdır. Botoks, geçici bir uygulamadır. Bu nedenle düzenli aralıklarla yenilenmesi gerekir. Kaş arası botoksu; dudak gibi hareketli dokulara göre daha durağan bir yapıda olduğu için daha uzun süre kalıcı olduğu söylenebilir. Fakat bunda tabii ki kişinin mimiklerini kullanma tarzı /sıklığı ve genetik yapısı oldukça belirleyicidir. Normal koşullar altında kaş arası botoksu ortalama 3 – 5 ay kalıcıdır.

Kaş Arası Botoksu Bakışları Etkiler mi?

Gülmek, sinirlenmek, kızgınlık gibi duygularımızın yansıması mimiklerdir. Bu mimikler bize karakteristik özelliğimizi verse de zamanla kırışıklık olarak cilde yerleşebilir. Genellikle odaklanma, öfke ve mutsuzluk anlarında kaşlarımızı çattığımız için kaş arasında oluşan kırışıklıklar yüze bu ifadeyi katar. Dolayısıyla kaş arası botoksu bakışları doğrudan etkileyen ve kişiye daha yumuşak ve mutlu bir ifade katan bir işlemdir.

Kimler Kaş Arası Botoksu Yaptırabilir?

Kaş arası botoksu her şeyden önce estetik amaçlı yapılan bir işlemdir. Amaç; kişinin kendini daha genç, dinamik ve güzel hissetmesidir. Bu nedenle, bakışlarındaki ifadeden rahatsız olan, yaşlanma belirtilerini gizlemek isteyen herkes botoks yaptırabilir. Botoks, toplumda, kadınlar tarafından daha çok tercih edilen bir işlemdir. Genç kadınlarda ise botoks yaptırma oranı daha düşüktür. 30 yaş öncesinde cilt hâlâ elastikiyetini korur vaziyette ve canlı göründüğü için botoks uygulamasına ihtiyaç duyulmaz. Fakat 30 yaşından sonra başlayan kırışıklıklar için botoks uygulaması gerekebilir. Botoks ile henüz çıkmamış kırışıklıkların da önüne geçildiği için yapılan işlem ciltte tamamen canlı bir görünüm sağlar. Düzenli tekrarlandığında ise kişinin olduğundan genç görünmesini ve çekici bir ifadeye sahip olmasını sağlar.

Botolinum toksini, Clostridium botulinum bakterisinin ve ilgili türlerin oluşturduğu nörotoksik bir proteindir. Akson uçlarından asetilkolin nörotransmiterinin salınımını önleyerek yumuşak felce yol açar. Bu bakterinin enfeksiyonu botulizm hastalığına sebep olur.

Mezoterapi vitamin, mineral, aminoasitlerin veya enzimlerin tek başlarına ya da genellikle karışım halinde derinin orta tabakasına mikroenjeksiyon ile uygulanması tekniğidir. Enjekte edilecek maddeler kişiye ve kişinin isteklerine uygun olarak seçilir.Mezoterapi yüz bölgesinde cilt sıklaştırma, lifting, anti-aging, leke tedavisi, skar tedavisi amacıyla kullanılabilir.

İdeal bir yüz görünümüne kavuşmak isteyenlerin sıklıkla başvurduğu estetik operasyonlardan biri olan bişektomi, yüz hatlarının orantılı bir hâle getirilmesi için uygulanır. Bazı durumlarda kişi, ideal kiloda olsa bile mevcut yüz yapısındaki yağ oranı nedeniyle kilolu görünebilir. Yanakların orta bölgesinde yer alan yağ dokusu bukkal yağ dokusu olarak isimlendirilir. Yüz kaslarının arasında yer alan bu yağ dokusu anatomik olarak elmacık kemiklerinin alt bölgesinde bulunur ve bebeklerde emme fonksiyonlarına katkı sağladığı düşünülmektedir. Bu yağ dokunun boyutu yüzün boyutunu etkileyen faktörlerin başında gelir. Yaşlanmayla birlikte bukkal yağ dokusu genellikle azalma eğilimindedir.

Yüz bölgesinde özellikle dudakta çoğu zaman hyalüronik asit denen dolgu maddelerini kullanıyoruz. Hyalüronik asit aslında vücudumuzda da bulunan ve su tutma özelliği gösteren yapıtaşlarıdır.   Yaş ve çevresel faktörlerin etkiksi ile bu madde cilt ve ciltaltı dokuda eksildiğinde kendini hacim kaybıyla gösteren bir takım değişikliklere neden olur.  Basitçe açıklayacak olursak dolgu enjeksiyonları ile biz bu su tutan molekülün vücudumuzdaki miktarını arttırmayı hedefliyoruz.