İple Kaş Kaldırma

Kaşlar, yüzümüzün ifadesini en iyi yansıtan bölgemizdir. Bu bölgede düşüklük ya da sarkma olması yorgun ve yaşlı görünüme neden olur. Özellikle orta yaşlı kadınlar tarafından sıkça tercih edilen iple kaş kaldırma operasyonu, kişinin genç görünümünü korumasına ve daha canlı bir ifadeye sahip olmasını sağlamaktadır. Kaşların yüzdeki belirleyici etkisi nedeniyle operasyondan sonra bazı hastalarımız bambaşka bir görünüme kavuşmakta ve istedikleri genç cilde sahip olmaktadır. 

İple Kaş Kaldırma Nedir?

Ünlüler tarafından popülerleşen estetik uygulamalar günümüzde daha da yaygın hâle gelmiş ve her yaştan kadın tarafından uygulanabilir olmuştur. Bunda estetik operasyonların, basitleşmesinin de etkisi büyüktür. Kaş kaldırma, yüz ifadesi üzerinde en etkili olan operasyonlardan biridir ve yüzdeki belirgin etkisi nedeniyle en çok tercih edilen uygulamalardan biridir. Yaşlılığın kendini gösterdiği ilk bölgeler genellikle gözler ve kaşlar olduğu için kaş kaldırma operasyonuna genelde orta yaşlarda ihtiyaç duyulmaktadır.

İple Kaş Kaldırma Nasıl Yapılır?

İple kaş kaldırma operasyonu da diğer ip askılama teknikleri gibi kolay uygulanan bir operasyondur. İşlem en fazla yarım saat içerisinde tamamlanmaktadır. Öncelikle lokal anestezi ile iğnenin gireceği bölge uyuşturulur. Anestezi ile yapıldığı için acısız ve ağrısız bir uygulamadır. İple kaş asma yapılırken ipler, ince uçlu iğneler yardımıyla bölgeye sabitlenir. İple kaş kaldırma işlemi yaklaşık 30 dakika içerisinde sona erer. Hasta işlemden sonra operasyonun etkisini hemen görebilir ve günlük yaşantısına dönebilir. Uygulaması kolay olmasına rağmen etkileriyle dış görünüşünden memnun olmayan birçok kadını mutlu eden bir işlemdir. Yaşlılık belirtilerinin azalmasına ve bölgede genç bir cilt görünümünün oluşmasına yardımcı olur.

İple kaş kaldırma estetiği mutlaka uzman bir hekim tarafından yapılmalıdır. Kaş fazla kaldırılırsa şaşkın bir ifade olabilir. Bu nedenle seçtiğiniz doktorun yüz tipinize ve ifadenize yakışan kaş şeklini doğru belirlemesi çok önemlidir.

İple Kaş Asmada Çift İp Tekniği Nedir?

Kaş bölgesi, hareketli bir bölge olduğu için operasyondan sonra yeniden düşme olup olmayacağı birçok kişi tarafından merak edilmektedir. İple kaş asma işleminde kullanılan çift ip tekniği kaşın yeniden düşmesini engeller. “İple kaş asmadan sonra kaş yeniden düşer mi?” endişesi yaşayan kişiler, doktorları ile görüşerek kendilerine uygun tedavi yöntemini seçebilirler.

İple Kaş Kaldırma Kimlere Yapılabilir?

İple kaş kaldırma işlemi 18 yaşını geçmiş sağlıklı her bireye yapılabilir. Genelde kadınlar tarafından tercih edilen uygulama özellikle 30 yaş sonrasında oldukça etkili sonuçlar göstermektedir. Kaş bölgesindeki sarkma ve kırışıklıklar 30 yaştan sonra belirginleşmeye başladığı için iple kaş kaldırma işlemini 30 yaşın üzerindeki hastalarımıza sıkça tavsiye etmekteyiz. Aynı zamanda şakak ve kaş ortasına yapılan iple gerdirme işlemlerinde ve örümcek ağı estetiği uygulamasında tamamlayıcı olarak da iple kaş kaldırma tekniği kullanılabilmektedir.

Botolinum toksini, Clostridium botulinum bakterisinin ve ilgili türlerin oluşturduğu nörotoksik bir proteindir. Akson uçlarından asetilkolin nörotransmiterinin salınımını önleyerek yumuşak felce yol açar. Bu bakterinin enfeksiyonu botulizm hastalığına sebep olur.

Mezoterapi vitamin, mineral, aminoasitlerin veya enzimlerin tek başlarına ya da genellikle karışım halinde derinin orta tabakasına mikroenjeksiyon ile uygulanması tekniğidir. Enjekte edilecek maddeler kişiye ve kişinin isteklerine uygun olarak seçilir.Mezoterapi yüz bölgesinde cilt sıklaştırma, lifting, anti-aging, leke tedavisi, skar tedavisi amacıyla kullanılabilir.

İdeal bir yüz görünümüne kavuşmak isteyenlerin sıklıkla başvurduğu estetik operasyonlardan biri olan bişektomi, yüz hatlarının orantılı bir hâle getirilmesi için uygulanır. Bazı durumlarda kişi, ideal kiloda olsa bile mevcut yüz yapısındaki yağ oranı nedeniyle kilolu görünebilir. Yanakların orta bölgesinde yer alan yağ dokusu bukkal yağ dokusu olarak isimlendirilir. Yüz kaslarının arasında yer alan bu yağ dokusu anatomik olarak elmacık kemiklerinin alt bölgesinde bulunur ve bebeklerde emme fonksiyonlarına katkı sağladığı düşünülmektedir. Bu yağ dokunun boyutu yüzün boyutunu etkileyen faktörlerin başında gelir. Yaşlanmayla birlikte bukkal yağ dokusu genellikle azalma eğilimindedir.

Yüz bölgesinde özellikle dudakta çoğu zaman hyalüronik asit denen dolgu maddelerini kullanıyoruz. Hyalüronik asit aslında vücudumuzda da bulunan ve su tutma özelliği gösteren yapıtaşlarıdır.   Yaş ve çevresel faktörlerin etkiksi ile bu madde cilt ve ciltaltı dokuda eksildiğinde kendini hacim kaybıyla gösteren bir takım değişikliklere neden olur.  Basitçe açıklayacak olursak dolgu enjeksiyonları ile biz bu su tutan molekülün vücudumuzdaki miktarını arttırmayı hedefliyoruz.