İp Askı ile Yüz Germe Nedir?
Fransa’da geliştirilen bir ameliyatsız estetik işlemi olan İp Askıyla Yüz Germe yönteminde, içi polyester dışı silikon malzemeden yapılmış esnek iplerle cilt gerilerek daha genç bir görünüm elde edilir.
Aynı zamanda kısmi yüz felci geçiren hastalar için de uygulanabilen, yüz hatlarında olumlu değişiklikler yaratmaya yarayan etkili bir medikal estetik tedavi yöntemidir.
İp Askı ile Yüz Germe Yöntemi Kimler İçin Uygundur?
İp askı ile yüz germe, plastik cerrahi çözümlerine başvurmak istemeyen fakat cildinin eski dinç, canlı görünümüne geri dönmesini isteyen kadın ve erkekler için ideal bir uygulamadır.
Yüz germe operasyonuna alternatif olan bu işlem ile zamanda geriye gidilirken yaşlanma süreci de geciktirilmiş olur.
İp askı, yaşlanma durumlarında kullanıldığı gibi, kısmi yüz felci geçirmiş hastalarda da kullanılabilen tedavi edici bir yöntemdir. Kullanılan içi polyester, dışı silikon iplerin biyolojik anlamda insan vücuduna uyumlu olması sayesinde uzun yıllar cilt altında kalması mümkündür.
İp Askı Hangi Bölgelere Uygulanabilir?
İp askısı, sarkma ve kırışıklık tedavilerinde kullanıldığı için en sık kullanıldığı bölge yüz ve boyun bölgesidir. Ayrıca vücudun diğer belli bölgelerine de uygulanmaktadır.
Uygulandığı bölgeler:
- Yanak, elmacık kemiklerinin belirginleşmesi
- Çene altı sarkmaları
- Yüzün ovalleştirilmesi
- Kaş kaldırma
- Boyun kırışıklıkları
- Göğüslerin dikleştirilmesi
- Kol sarkmaları
- Kalça ve bacaklar
Her Cilt Tipinde Etkili Olur Mu?
İp askılama aşırı derecede kırışmış ve sarkmış ciltler için uygun değildir. Bu tip vakalarda hasta yüz germe ameliyatlarına yönlendirilir. İnce yapılı ve hafif derecede gevşeklik gösteren ciltlerde en etkili ve estetik sonuçlar alınmaktadır. Cildin çok ince ve kırışmış olduğu durumlarda da sonuç istenen düzeyde olmayacaktır. Cildin kalın ve çok ağır olduğu durumlarda ise ipler bu işlem için yetersiz kalacaktır.
İp ile Yüz Askılama Uygulamasının Avantajları
Bu işlemin en önemli avantajı dikiş izi olmadan, tehlikesiz, acısız ve konforlu bir şekilde uygulanmasıdır. Lokal anestezi ile uygulandığı için hastanede yatmaya gerek olmaz, hasta sosyal hayatına hemen geri dönebilir. Süspansiyon etkisi sayesinde yukarıya doğru bir kuvvet uygulayarak yer çekimi nedeniyle oluşmuş sarkmalarda son derece etkilidir. 37-70 yaş arası ihtiyacı olan kadın ve erkeklere uygulanabilir. Ortaya çıkan sonuçlar oldukça doğaldır. Mimiklerde değişiklik olmaz. Gevşeme hissedildiği zaman tekrar gerdirme işlemi uygulanabilir.
İp Askı ile Yüz Germe Nasıl Uygulanır?
Dinamik askılar lokal anestezi ile yaklaşık 45 dakika ile 1 saat arasında süren bir işlemle uygulanmaktadır. İşlem öncesinde yapılan kontrolde, uygulama bölgesinde çalışılacak noktalar belirlenir ve ipler deri altına yerleştirilir. İpin tutunma bölgesi baş içi (kulak üzeri) olarak tercih edildiği için işlem dikişe gerek kalmadan sonlandırılmaktadır. İşlem sonrası oluşabilecek enflamasyon, ağrı kesiciler ile kolayca geçirilebilir. Uygulama sonrasında günlük hayata hemen devam edilebilir.
Botolinum toksini, Clostridium botulinum bakterisinin ve ilgili türlerin oluşturduğu nörotoksik bir proteindir. Akson uçlarından asetilkolin nörotransmiterinin salınımını önleyerek yumuşak felce yol açar. Bu bakterinin enfeksiyonu botulizm hastalığına sebep olur.
Mezoterapi vitamin, mineral, aminoasitlerin veya enzimlerin tek başlarına ya da genellikle karışım halinde derinin orta tabakasına mikroenjeksiyon ile uygulanması tekniğidir. Enjekte edilecek maddeler kişiye ve kişinin isteklerine uygun olarak seçilir.Mezoterapi yüz bölgesinde cilt sıklaştırma, lifting, anti-aging, leke tedavisi, skar tedavisi amacıyla kullanılabilir.
İdeal bir yüz görünümüne kavuşmak isteyenlerin sıklıkla başvurduğu estetik operasyonlardan biri olan bişektomi, yüz hatlarının orantılı bir hâle getirilmesi için uygulanır. Bazı durumlarda kişi, ideal kiloda olsa bile mevcut yüz yapısındaki yağ oranı nedeniyle kilolu görünebilir. Yanakların orta bölgesinde yer alan yağ dokusu bukkal yağ dokusu olarak isimlendirilir. Yüz kaslarının arasında yer alan bu yağ dokusu anatomik olarak elmacık kemiklerinin alt bölgesinde bulunur ve bebeklerde emme fonksiyonlarına katkı sağladığı düşünülmektedir. Bu yağ dokunun boyutu yüzün boyutunu etkileyen faktörlerin başında gelir. Yaşlanmayla birlikte bukkal yağ dokusu genellikle azalma eğilimindedir.
Yüz bölgesinde özellikle dudakta çoğu zaman hyalüronik asit denen dolgu maddelerini kullanıyoruz. Hyalüronik asit aslında vücudumuzda da bulunan ve su tutma özelliği gösteren yapıtaşlarıdır. Yaş ve çevresel faktörlerin etkiksi ile bu madde cilt ve ciltaltı dokuda eksildiğinde kendini hacim kaybıyla gösteren bir takım değişikliklere neden olur. Basitçe açıklayacak olursak dolgu enjeksiyonları ile biz bu su tutan molekülün vücudumuzdaki miktarını arttırmayı hedefliyoruz.