Göz altı morlukları ve kırışıklıkları hem kadınlarda hem de erkeklerde, yaş ilerledikçe can sıkıcı bir hâl alabilmektedir. Kişinin sürekli yorgun görünmesine ve canlı, dinamik ifadenin azalmasına neden olan göz altı kusurları, günümüzde göz altı ışık dolgusu ile tedavi edilebilmektedir.
Göz Altı Işık Dolgusu Nedir?
Göz altı ışık dolgusu, göz altında oluşan morluk, şişkinlik ve kırışıklık gibi kusurların giderilmesinde kullanılan bir estetik dolgu tekniğidir. Göz altına, cildin yenilenmesini sağlayan maddelerin enjekte edilmesi sayesinde bu bölgede bulunan kusurlar giderilir. Daha genç ve canlı bir görünüm kazanılır. Özellikle göz çevresindeki kusurlar nedeniyle sürekli yorgun görünen hastalarda oldukça olumlu sonuçlar gözlenmektedir.
Göz Altı Işık Dolgusu Kimlere Yapılır?
Tüm botoks ve dolgu uygulamalarında olduğu gibi 18 yaşını geçmiş ve fiziksel açıdan sağlıklı her birey göz altı ışık dolgusu yaptırabilir. Sigara kullanımı, kronik yorgunluk, alkol ve yanlış uyku pozisyonu gibi nedenlerle göz altlarında morluk ve şişlikler oluşabilir. Bu kusurların rahatsız edici boyutlara ulaşması kişinin sosyal hayatını olumsuz etkileyebilir. Bu sorunlarla karşı karşıya olan kişiler göz altı ışık dolgusu ile soruna kolayca çözüm bulabilirler. Bunun dışında hamile kadınlara ve uygulamayı etkileyecek sağlık sorunları olan hastalara göz altı ışık dolgusu tavsiye edilmemektedir. Uzman bir doktor, hastaya göz altı ışık dolgusu yapılıp yapılamayacağına karar verebilir. Bu noktada hastayı en iyi yönlendirecek kişi doktorudur.
Göz Altı Işık Dolgusu Nasıl Yapılır?
Göz altı ışık dolgusu ince iğnelerle tedavi edici maddenin deriye enjekte edilmesiyle yapılır. Göz altı ışık dolgusunun diğer botoks ve dolgu uygulamalarından farkı ise enjekte işleminin doğrudan kemiğe yapılmasıdır. Aynı zamanda dolgunun işlem uygulanacak bölgeye yavaş yavaş verilmesi gerekir. Göz altı ışık dolgusu yaklaşık 15 – 20 dakika içerisinde tamamlanır. Tamamen ağrısız ve acısız bir uygulamadır. Hem enjeksiyon yapılan bölge uyuşturucu kremlerle hissizleştirilir hem de enjekte edilen maddenin uyuşturucu etkisi bulunmaktadır. Göz altı ışık dolgusu, prestijli bir görünüm ve özgüveni yükseltmek amacıyla erkek hastalarımız tarafından da giderek daha fazla tercih edilmektedir.
Göz Altı Işık Dolgusunda Kullanılan Madde Nedir?
Göz altı dolgusunda kullanılan madde aslında vücut tarafından üretilen bir maddedir. Hyalüronik jel olarak adlandırılan bu madde, cildin yenilenmesine ve cilt kusurlarının giderilmesine yardımcı olur. Bununla birlikte kullanılan poly vitaminler ise uygulamanın kalıcılığı ve cildin tamamen yenilenmesi üzerinde etkilidir. Göz altı ışık dolgusunda kullanılan maddenin sağlık açısından hiçbir zararı yoktur. Dolgu, uzman doktorlar tarafından doğru dozda uygulandığı sürece risksiz bir işlemdir ve hasta istediği sürece tekrar edilebilir.
Göz Altı Işık Dolgusu Kalıcı mıdır?
Göz altı ışık dolgusu geçici bir uygulamadır. Fakat göz altı ışık dolgusu hyalüronik asit ile yapıldığından botoks uygulamalarına göre daha kalıcıdır. Hyalüronik asit, uygulandığı bölgede en az 1 – 1,5 yıl kadar kalıcı bir maddedir. Bu süre hastanın kişisel özelliklerine, cilt yapısına ve alışkanlıklarına göre değişmektedir.
Botolinum toksini, Clostridium botulinum bakterisinin ve ilgili türlerin oluşturduğu nörotoksik bir proteindir. Akson uçlarından asetilkolin nörotransmiterinin salınımını önleyerek yumuşak felce yol açar. Bu bakterinin enfeksiyonu botulizm hastalığına sebep olur.
Mezoterapi vitamin, mineral, aminoasitlerin veya enzimlerin tek başlarına ya da genellikle karışım halinde derinin orta tabakasına mikroenjeksiyon ile uygulanması tekniğidir. Enjekte edilecek maddeler kişiye ve kişinin isteklerine uygun olarak seçilir.Mezoterapi yüz bölgesinde cilt sıklaştırma, lifting, anti-aging, leke tedavisi, skar tedavisi amacıyla kullanılabilir.
İdeal bir yüz görünümüne kavuşmak isteyenlerin sıklıkla başvurduğu estetik operasyonlardan biri olan bişektomi, yüz hatlarının orantılı bir hâle getirilmesi için uygulanır. Bazı durumlarda kişi, ideal kiloda olsa bile mevcut yüz yapısındaki yağ oranı nedeniyle kilolu görünebilir. Yanakların orta bölgesinde yer alan yağ dokusu bukkal yağ dokusu olarak isimlendirilir. Yüz kaslarının arasında yer alan bu yağ dokusu anatomik olarak elmacık kemiklerinin alt bölgesinde bulunur ve bebeklerde emme fonksiyonlarına katkı sağladığı düşünülmektedir. Bu yağ dokunun boyutu yüzün boyutunu etkileyen faktörlerin başında gelir. Yaşlanmayla birlikte bukkal yağ dokusu genellikle azalma eğilimindedir.
Yüz bölgesinde özellikle dudakta çoğu zaman hyalüronik asit denen dolgu maddelerini kullanıyoruz. Hyalüronik asit aslında vücudumuzda da bulunan ve su tutma özelliği gösteren yapıtaşlarıdır. Yaş ve çevresel faktörlerin etkiksi ile bu madde cilt ve ciltaltı dokuda eksildiğinde kendini hacim kaybıyla gösteren bir takım değişikliklere neden olur. Basitçe açıklayacak olursak dolgu enjeksiyonları ile biz bu su tutan molekülün vücudumuzdaki miktarını arttırmayı hedefliyoruz.