Elmacık Kemiği Dolgusu

Elmacık kemiklerin belirginliği, günümüzün güzellik algısında en belirleyici kriterlerden biridir. Elmacık kemiğinin çıkık olması ve çene bölgesinin V şeklinde yumuşak bir hatta sahip olması ideal kabul edilen yüz şeklidir. Bu üçgen yüz şeklini elde edebilmek için elmacık kemiği dolgusu kullanılır. Kişiye kattığı genç ve güçlü görünüm nedeniyle ünlüler tarafından sıkça tercih edilen elmacık kemiği dolgusu, ülkemizde de giderek yaygınlaşmaya başlamıştır.

Elmacık Kemiği Dolgusu Neden Yapılır?

Çıkık elmacık kemikleri, kişiye daha genç ve güçlü bir ifade verir. Yüzün çene bölgesinde daha ince görünmesini ve ideal kabul edilen üçgen şeklindeki görünüme sahip olmasını sağlar. Yaşlanmayla beraber elmacık kemiklerindeki dokular çökük hâle gelebilir veya doğuştan elmacık kemikleri belirgin olmayabilir. Yüze ideal şeklini vermek ve estetik görünümü pekiştirmek için elmacık kemiği dolgusu yapılabilir. Zayıflık da yüzün daha çökük görünmesine neden olur. Benzer şekilde hızlı kilo alıp vermek de elmacık kemiğinin üzerindeki dokularda çöküntüye neden olabilir. Elmacık kemiği dolgusu, yüzde oluşan çöküntülerin giderilmesinde de kullanılabilir.

Elmacık Kemiği Dolgusu Nasıl Yapılır?

Elmacık kemiği dolgusu yapılmadan önce, dolgu yapılacak bölgenin ve hastanın ihtiyaçlarının doğru teşhis edilmesi oldukça önemlidir. Hastanın istekleri ve yüz yapısı doktor tarafından detaylıca değerlendirilir. İşlemde ne kadar doz kullanılacağı ve hangi bölgelere uygulama yapılacağı değerlendirilir. Bu noktadan sonra uygulama aşamasına geçilir. Dolgu uygulaması yaklaşık 20 – 30 dakika sürer ve acısızdır. İğnelerle yapılan bir uygulama olması, yüzünün şeklinden rahatsız olan birçok hastanın uygulamadan kaçmasına neden olmaktadır. Fakat işlem sırasında acı neredeyse hiç hissedilmez. Bölgenin hissizleşmesi için analjezik kremler kullanılır ve işlem kısa sürede, ağrısız ve ameliyatsız şekilde tamamlanır. Dolgu maddesi yüze enjekte edildikten sonra hafif kızarıklık ve şişme görülebilir. Bu genelde geçici bir yan etkidir ve ek bir tedavi gerektirmez.

Elmacık Kemiği Dolgusunda Kullanılan Dolgu Maddesi Nedir?

Elmacık kemiğini doldurmak, daha dolgun ve genç bir görünüm kazandırmak için bölgeye yağ enjekte edilebilir. Fakat günümüzde gelişen imkânlar ve dolgu uygulamalarına getirilen yenilikler sayesinde çok daha sağlıklı ve doğal dolgu malzemeleri kullanılmaktadır. Bunlardan en çok tercih edileni hyaluronik asit içeren sentetik dolgu malzemeleridir. Hyaluronik, cildin kendi dokusunda da bulunan bir malzeme olduğu için güvenlidir. Elmacık kemiği dolgusu ile birlikte birçok yüz dolgusu uygulamasında da kullanılır.

Elmacık Kemiği Dolgusu Zararlı mıdır?

Dolgu uygulamalarının yaygınlaşmasıyla birlikte uygulamanın etkisi, içeriği ve yan etkileri konusunda da merak edilenler artmıştır. Elmacık kemiği dolgusu, doğru yöntem ve doğru dozda uygulandığı sürece zararlı bir uygulama değildir. Asit içerikli dolgu malzemesinin bölgede hasara yol açmaması için yavaş ve doğru oranda uygulama hayati öneme sahiptir. Bu noktada sorumluluğun büyük bir kısmı, estetik uzmana düşmektedir. Uygulamada doğan hatalar dışında elmacık kemiği dolgusu, zararsız bir uygulamadır. Alerjen riski yok denecek kadar azdır.

Elmacık Kemiği Dolgusu Kalıcı mıdır?

Elmacık kemiği dolgusu da geçici bir dolgudur. Fakat yüzdeki diğer bölgelere göre daha sabit ve hareketsiz bir bölgeye uygulandığı için diğer dolgu türlerine göre daha kalıcıdır diyebiliriz. Elmacık kemiği dolgusunun etkisi yaklaşık 1 – 2 yıl sürer. Bu süre sonunda etkinin devam etmesi isteniyorsa uygulama yenilenmelidir.

Botolinum toksini, Clostridium botulinum bakterisinin ve ilgili türlerin oluşturduğu nörotoksik bir proteindir. Akson uçlarından asetilkolin nörotransmiterinin salınımını önleyerek yumuşak felce yol açar. Bu bakterinin enfeksiyonu botulizm hastalığına sebep olur.

Mezoterapi vitamin, mineral, aminoasitlerin veya enzimlerin tek başlarına ya da genellikle karışım halinde derinin orta tabakasına mikroenjeksiyon ile uygulanması tekniğidir. Enjekte edilecek maddeler kişiye ve kişinin isteklerine uygun olarak seçilir.Mezoterapi yüz bölgesinde cilt sıklaştırma, lifting, anti-aging, leke tedavisi, skar tedavisi amacıyla kullanılabilir.

İdeal bir yüz görünümüne kavuşmak isteyenlerin sıklıkla başvurduğu estetik operasyonlardan biri olan bişektomi, yüz hatlarının orantılı bir hâle getirilmesi için uygulanır. Bazı durumlarda kişi, ideal kiloda olsa bile mevcut yüz yapısındaki yağ oranı nedeniyle kilolu görünebilir. Yanakların orta bölgesinde yer alan yağ dokusu bukkal yağ dokusu olarak isimlendirilir. Yüz kaslarının arasında yer alan bu yağ dokusu anatomik olarak elmacık kemiklerinin alt bölgesinde bulunur ve bebeklerde emme fonksiyonlarına katkı sağladığı düşünülmektedir. Bu yağ dokunun boyutu yüzün boyutunu etkileyen faktörlerin başında gelir. Yaşlanmayla birlikte bukkal yağ dokusu genellikle azalma eğilimindedir.

Yüz bölgesinde özellikle dudakta çoğu zaman hyalüronik asit denen dolgu maddelerini kullanıyoruz. Hyalüronik asit aslında vücudumuzda da bulunan ve su tutma özelliği gösteren yapıtaşlarıdır.   Yaş ve çevresel faktörlerin etkiksi ile bu madde cilt ve ciltaltı dokuda eksildiğinde kendini hacim kaybıyla gösteren bir takım değişikliklere neden olur.  Basitçe açıklayacak olursak dolgu enjeksiyonları ile biz bu su tutan molekülün vücudumuzdaki miktarını arttırmayı hedefliyoruz.