Yaşlanmayla birlikte yüzde görülen sarkma, yorgun ifade ve derin çizgileri engelleyen operasyonlardan biri de “dinamik askılama” dır. Dinamik askılama, PDO ip asma ve silhouette iple yüz germe uygulamalarının aksine kalıcı etki gösterir. Tıpkı diğer iple yüz gerdirme işlemleri gibi ameliyatsız olan bu işlemde biyo-uyumlu materyaller kullanılır. Kullanılan materyaller cildin altında erimez ve cildin uzun süre gergin yapıda kalmasına yardımcı olur.
Dinamik Askılama Nedir?
Dinamik askılama, uzun yıllardır, yaşlanmanın ciltteki etkilerinden korunmak ve daha genç görünmek isteyenlerin başvurduğu bir çözümdür. Kaş, alın, çene ve gıdı bölgesine uygulanabilen ip askı yöntemi aynı zamanda göz altı torbası görünümünün azalması ve kaz ayaklarının yok edilmesinde de etkilidir. İple cilt gerdirme için kullanılan diğer yöntemlerin aksine kalıcı etki gösteren dinamik askılama, ileriki dönemde oluşabilecek derin çizgi ve kırışıklıkların önlenmesine de yardımcı olmaktadır.
Dinamik Askılamanın Farkı Nedir?
Günümüzde, iple yüz gerdirme işleminde farklı materyaller kullanılmaktadır. Kullanılan materyaller, işlemin etkisi ve kalıcılığında da belirleyicidir. Dinamik askılama yönteminde kullanılan ipler, PDO ipler gibi zamanla kaybolmaz. Bu nedenle uygulamanın etkisi uzun sürer.
Dinamik Askılamanın Avantajları Nelerdir?
Dinamik askılama yöntemi kolayca uygulanmasına rağmen güçlü etki eden bir uygulamadır. Yorgun ve yaşlı görünüme neden olan deformelerin giderilmesini sağlar ve kullanılan malzeme cilt ile tamamen uyumludur.
Dinamik askılama;
- Diğer iple yüz gerdirme teknikleri arasında kalıcılık özelliği ile ön plana çıkar.
- Kullanılan iplerin yumuşak ve esnek yapıda olması mimik kullanımını engellemez. Böylece hem genç hem de doğal bir görünüm elde edilir.
- İpler dokulara iyi tutunur. Dokulara uygulanan yüksek güç, bölgedeki sarkma ve kırışıklık oluşumunu iyileştirir ve engeller.
- Ameliyatsız olduğu için hasta uygulamadan hemen sonra günlük hayatına geri dönebilir.
Dinamik Askı ile Yüz Germe Nasıl Yapılır?
Dinamik askı ile yüz germe işleminin ilk aşaması, uzman doktorun işlemin yapılacağı bölgeleri seçip işaretlemesidir. Gerdirilecek bölgeler belli olduktan sonra lokal anestezi ile bu bölgeler hissizleştirilir. Lokal anestezi altında yapıldığı için ağrısız ve acısız bir uygulamadır. Tüm hazırlıklar tamamlandıktan sonra ise uygulamaya geçilir. İşlem yaklaşık 30 – 45 dakika arasında sürer.
Dinamik Askı ile Yüz Gerdirmenin Etkisi Ne Zaman Belli Olur?
Operasyon tamamlandıktan sonra yüzde herhangi bir iz kalmaz. Yüz gerdirme işlemi dışarıdan belli olmaz. Fakat etkisini hemen gösterir. Gençleşme etkisi bariz bir şekilde fark edilir. Ağrı ihtimaline karşı uygun ilaçlar reçete edilerek operasyon tamamlanır.
Botolinum toksini, Clostridium botulinum bakterisinin ve ilgili türlerin oluşturduğu nörotoksik bir proteindir. Akson uçlarından asetilkolin nörotransmiterinin salınımını önleyerek yumuşak felce yol açar. Bu bakterinin enfeksiyonu botulizm hastalığına sebep olur.
Mezoterapi vitamin, mineral, aminoasitlerin veya enzimlerin tek başlarına ya da genellikle karışım halinde derinin orta tabakasına mikroenjeksiyon ile uygulanması tekniğidir. Enjekte edilecek maddeler kişiye ve kişinin isteklerine uygun olarak seçilir.Mezoterapi yüz bölgesinde cilt sıklaştırma, lifting, anti-aging, leke tedavisi, skar tedavisi amacıyla kullanılabilir.
İdeal bir yüz görünümüne kavuşmak isteyenlerin sıklıkla başvurduğu estetik operasyonlardan biri olan bişektomi, yüz hatlarının orantılı bir hâle getirilmesi için uygulanır. Bazı durumlarda kişi, ideal kiloda olsa bile mevcut yüz yapısındaki yağ oranı nedeniyle kilolu görünebilir. Yanakların orta bölgesinde yer alan yağ dokusu bukkal yağ dokusu olarak isimlendirilir. Yüz kaslarının arasında yer alan bu yağ dokusu anatomik olarak elmacık kemiklerinin alt bölgesinde bulunur ve bebeklerde emme fonksiyonlarına katkı sağladığı düşünülmektedir. Bu yağ dokunun boyutu yüzün boyutunu etkileyen faktörlerin başında gelir. Yaşlanmayla birlikte bukkal yağ dokusu genellikle azalma eğilimindedir.
Yüz bölgesinde özellikle dudakta çoğu zaman hyalüronik asit denen dolgu maddelerini kullanıyoruz. Hyalüronik asit aslında vücudumuzda da bulunan ve su tutma özelliği gösteren yapıtaşlarıdır. Yaş ve çevresel faktörlerin etkiksi ile bu madde cilt ve ciltaltı dokuda eksildiğinde kendini hacim kaybıyla gösteren bir takım değişikliklere neden olur. Basitçe açıklayacak olursak dolgu enjeksiyonları ile biz bu su tutan molekülün vücudumuzdaki miktarını arttırmayı hedefliyoruz.