Dekolte Botoks

Genel adıyla Botox olarak bilinse de aslında Botox, botulinum toksininin ticari ismidir. Botulinum toksini halk arasında yılan zehri olarak bilinir ancak bu yanlış bir bilgidir. Botox, Clostridium Botulinum denen bir bakteriden elde edilen bir toksindir. Bu toksin sinir kas kavşağında etki göstererek kasların kasılmasını engeller bu yolla da kırışıklık tedavisinde etkilidir ve uzun yıllardır dünyada güvenle kullanılmaktadır.

Eğer mimiklerinizi fazla kullanma alışkanlığınız varsa zaman içinde kaslar kasılıp ciltte kırışıklıklar olacaktır. Bu kırışıklıklar dinamik ya da statik olabilir. Dinamik yani hareketle ortaya çıkan kırışıklık botoks ile kolayca tedavi edilebilir. Statik yani istirahat pozisyonunda da görülen kırışıklıkta dolgu uygulamaları da gerekmektedir.

Oldukça kısa süren botoks işlemi sıklıkla alın, göz çevresi (kaz ayakları), kaş çatma çizgileri, burun kırışıklıkları (tavşan çizgileri), boyun bantları, dudak etrafı ve çene kırışıklıklarında ayrıca diş gıcırdatma tedavisi, çene inceltme, kaş kaldırma, migren ve terlemeyi önleme amaçlı da kullanılır. Yüzdeki yaşlı ve yorgun ifadeyi alıp daha fresh daha dinç bir görüntüye kavuşmanızı sağlar.

Yoğun iş temposu arasında bile yaptırabileceğini yaklaşık 10 dakikalık ağrısız bir işlemdir sadece işlem yapılırken o bölgede hafif yanma hissedebilirsiniz bunu için anestezik kremler kullanılabilir ve hemen sonrasında normal hayatınıza dönebilirsiniz. Botoks etkisi 3.günde başlar 7-10. Günlerde maksimuma ulaşır. Ben hastalarıma ilk 4 saat öne eğilmemelerini, işlem yapılan bölgeyi ovmamalarını, sauna, hamam, havuz, kuaför gibi etkinlikleri kısıtlamalarını ve ilk gece uyku pozisyonuna dikkat etmelerini öneriyorum.

Botoks uygulaması dünyada çok uzun yıllar kullanılmakta ve alanında uzman tecrübeli hekimler tarafından uygulandığında oldukça güvenilir bir uygulamadır.

Terleme botoksu: özellikle koltuk altı terlemelerinde belli noktalardan yapılan botoks ter bezlerinin çalışmasını kısmen azaltarak terlemeyi azaltır. Aşırı terlemesi olan hastalarda yaklaşık 6 ay boyunca etkili oldukça tatmin edici bir tedavi şeklidir.

Baby Botoks: Çok küçük dozlarda botoksu tüm yüzde belli derinlikte belli noktalara yaparak ciltteki küçük kırışıkları hedeflediğimiz tedavi şeklidir.

Mezobotoks: Gençlik aşısı, Hyalüronik asit, Somon DNA gibi mezoterapi ürünleri ile çok küçük dozlardaki botoxu karıştırarak tüm yüzde belli derinlikte ve belli noktalara yaptığımız ciltteki ince kırışıklıkları tedavi etmekle birlikte ciltte yenilenmeyi uyaran, cilde nem veren, daha canlı daha taze bir cilde kavuşmamızı sağlayan bir tedavi şeklidir.

Tiyatrocu Botoksu: Eskiden popüler olan yüksek dozda yapılan ve tüm mimikleri kaybettiren botoks uygulaması yerine daha küçük dozlarda yaparak sadece kırışıklıkları azaltıp mimikleri tamamen kaybetmediğimiz o yüzden tiyatrocu botoksu olarak adlandırdığımız uygulama şeklidir.

Migren Botoksu: Migren hastalarında tetik noktalarına yapılan botoksun uygun hastalarda atak sıklığını ve şiddetini azalttığı gösterilmiştir. Genellikle baş ve boyun bölgesinde 31 tetik noktasına küçük dozlarda yapılmakta ve hemen sonrasında normal yaşantımıza dönebilmekteyiz.

Botolinum toksini, Clostridium botulinum bakterisinin ve ilgili türlerin oluşturduğu nörotoksik bir proteindir. Akson uçlarından asetilkolin nörotransmiterinin salınımını önleyerek yumuşak felce yol açar. Bu bakterinin enfeksiyonu botulizm hastalığına sebep olur.

Mezoterapi vitamin, mineral, aminoasitlerin veya enzimlerin tek başlarına ya da genellikle karışım halinde derinin orta tabakasına mikroenjeksiyon ile uygulanması tekniğidir. Enjekte edilecek maddeler kişiye ve kişinin isteklerine uygun olarak seçilir.Mezoterapi yüz bölgesinde cilt sıklaştırma, lifting, anti-aging, leke tedavisi, skar tedavisi amacıyla kullanılabilir.

İdeal bir yüz görünümüne kavuşmak isteyenlerin sıklıkla başvurduğu estetik operasyonlardan biri olan bişektomi, yüz hatlarının orantılı bir hâle getirilmesi için uygulanır. Bazı durumlarda kişi, ideal kiloda olsa bile mevcut yüz yapısındaki yağ oranı nedeniyle kilolu görünebilir. Yanakların orta bölgesinde yer alan yağ dokusu bukkal yağ dokusu olarak isimlendirilir. Yüz kaslarının arasında yer alan bu yağ dokusu anatomik olarak elmacık kemiklerinin alt bölgesinde bulunur ve bebeklerde emme fonksiyonlarına katkı sağladığı düşünülmektedir. Bu yağ dokunun boyutu yüzün boyutunu etkileyen faktörlerin başında gelir. Yaşlanmayla birlikte bukkal yağ dokusu genellikle azalma eğilimindedir.

Yüz bölgesinde özellikle dudakta çoğu zaman hyalüronik asit denen dolgu maddelerini kullanıyoruz. Hyalüronik asit aslında vücudumuzda da bulunan ve su tutma özelliği gösteren yapıtaşlarıdır.   Yaş ve çevresel faktörlerin etkiksi ile bu madde cilt ve ciltaltı dokuda eksildiğinde kendini hacim kaybıyla gösteren bir takım değişikliklere neden olur.  Basitçe açıklayacak olursak dolgu enjeksiyonları ile biz bu su tutan molekülün vücudumuzdaki miktarını arttırmayı hedefliyoruz.