Çatlak Mezoterapisi

Erken dönemde çatlaklar genellikle kırmızı veya mor renkte düz çizgiler şeklinde belirir. Bu aşamada çatlak mezoterapisi, yüksek başarı oranlarıyla tedavi edebilir. Ancak ileri dönemde, yıllar geçtikçe çatlaklar sedefsi, gri renkte deriden çökük ve buruşuk bir görünüme sahip olurlar. Bu dönemde tedavi başarısı azalır.

Çatlak Mezoterapisinin Önemi ve Yöntemi

Çatlak mezoterapisi, çatlakların tedavisinde popüler bir yöntemdir. Bu tedavi, özel ilaçlar içeren bir kokteylin cildin altına özel iğneler kullanılarak enjekte edilmesiyle gerçekleştirilir. Bu yöntem sayesinde çatlakların görünümü azalır ve boyutları küçülür.

İşlem Süresi ve Rahatsızlık Düzeyi

Çatlak mezoterapisi işlemi oldukça kısa bir sürede, yaklaşık 10-15 dakikada tamamlanabilir. İşlem sırasında ve sonrasında genellikle ağrı hissedilmez.

Tedavi Süreci ve Sonuçlar

Genellikle 4-6 seanslık bir tedavi süreci gerekebilir. Özellikle 3. seans sonrasında, cildin bağ dokusu kendini yenilemeye başlar ve çatlakların görünümünde belirgin düzelme sağlanır.

Çatlak tedavisinde başarı oranı nedir?

Çatlak cildin tüm katmanlarını içeren bir hasardır yani bir nevi yara izi gibidir. Yapılan uygulamalar eğer çatlağın erken aşamalarında yani kırmızı renkteyken yapılır ise %50 ile %70 arasında tedaviye cevap verebilmektedir ancak ilerleyen seviyede yani sedefi renk aldığında yapılan uygulamalarda başarı oranı %50’nin üzerine geçmemektedir. Çatlak tedavisinden beklenti çatlağın derinliğinin ve genişliğinin azalması görüntüsünün hafiflemesi olmalıdır tamamen yok olması mümkün değildir.

Botolinum toksini, Clostridium botulinum bakterisinin ve ilgili türlerin oluşturduğu nörotoksik bir proteindir. Akson uçlarından asetilkolin nörotransmiterinin salınımını önleyerek yumuşak felce yol açar. Bu bakterinin enfeksiyonu botulizm hastalığına sebep olur.

Mezoterapi vitamin, mineral, aminoasitlerin veya enzimlerin tek başlarına ya da genellikle karışım halinde derinin orta tabakasına mikroenjeksiyon ile uygulanması tekniğidir. Enjekte edilecek maddeler kişiye ve kişinin isteklerine uygun olarak seçilir.Mezoterapi yüz bölgesinde cilt sıklaştırma, lifting, anti-aging, leke tedavisi, skar tedavisi amacıyla kullanılabilir.

İdeal bir yüz görünümüne kavuşmak isteyenlerin sıklıkla başvurduğu estetik operasyonlardan biri olan bişektomi, yüz hatlarının orantılı bir hâle getirilmesi için uygulanır. Bazı durumlarda kişi, ideal kiloda olsa bile mevcut yüz yapısındaki yağ oranı nedeniyle kilolu görünebilir. Yanakların orta bölgesinde yer alan yağ dokusu bukkal yağ dokusu olarak isimlendirilir. Yüz kaslarının arasında yer alan bu yağ dokusu anatomik olarak elmacık kemiklerinin alt bölgesinde bulunur ve bebeklerde emme fonksiyonlarına katkı sağladığı düşünülmektedir. Bu yağ dokunun boyutu yüzün boyutunu etkileyen faktörlerin başında gelir. Yaşlanmayla birlikte bukkal yağ dokusu genellikle azalma eğilimindedir.

Yüz bölgesinde özellikle dudakta çoğu zaman hyalüronik asit denen dolgu maddelerini kullanıyoruz. Hyalüronik asit aslında vücudumuzda da bulunan ve su tutma özelliği gösteren yapıtaşlarıdır.   Yaş ve çevresel faktörlerin etkiksi ile bu madde cilt ve ciltaltı dokuda eksildiğinde kendini hacim kaybıyla gösteren bir takım değişikliklere neden olur.  Basitçe açıklayacak olursak dolgu enjeksiyonları ile biz bu su tutan molekülün vücudumuzdaki miktarını arttırmayı hedefliyoruz.