İp Askı Uygulamaları

Günümüzde, yaşlanmanın etkisiyle yüzde çıkan kırışıklıklardan kurtulup genç bir görünüme sahip olmanın birçok yolu var. İp askı ile yüz gerdirme de bunlardan bir tanesi. 

İp Askı ile Yüz Germe Nedir?

Özellikle yaşlanmanın etkisini belirgin şekilde gösterdiği yüz bölgesinde, gençleşme amacıyla yapılan birçok estetik operasyon bulunuyor. İp askı ile yüz germe de bunlardan bir tanesi. Birçok kadının hem cildi beslediği hem de acısız olduğu için tercih ettiği ip askı ile yüz germe uygulaması yüzün neredeyse her bölgesine uygulanabiliyor. Kişinin tercihine göre kalıcı ya da geçici etki gösterebilen bu uygulama; yüz, çene ve alın bölgesindeki kırışıklıkların giderilmesinde etkin rol oynuyor. Aynı zamanda, ileriki dönemde ortaya çıkabilecek derin çizgilerin engellenmesine de yardımcı oluyor.

Geçici İp Askı ile Yüz Germe Yöntemleri Nelerdir?

İp askı ile yüz germe yöntemi hem geçici hem de kalıcı olarak uygulanabiliyor. Geçici ip askı ile yüz germe yöntemleri arasında örümcek ağı ile yüz germe, PDO ip askı ile yüz germe gibi sıklıkla kullandığımız yöntemleri sayabiliriz. Hem dokuları tutarak gergin bir görünüm sağlaması hem de cildi besleyip yenileyici yapıda olması geçici ip askı uygulamasının daha fazla tercih edilmesine sebep oluyor. Geri döndürülebilir bir uygulama olduğu için birçok hastamız ilk aşamada geçici ip askı ile yüz germe yöntemlerini tercih ediyor. Günümüzde silhouette soft vb. eriyen, asit yapıdaki iplerin kullanılması işlemin dikişsiz bir şekilde tamamlanmasını sağlıyor.

Kalıcı İp Askı ile Yüz Germe Yöntemleri Nelerdir?

Yüz germe operasyonları, istendiği takdirde kalıcı olarak da uygulanabiliyor. Dinamik askı ile yüz germe uygulaması, uzun yıllardır en çok tercih edilen kalıcı yüz germe işlemlerinden biri. Tıpkı geçici ip askı ile yüz germe işlemi gibi ameliyatsız uygulanan “dinamik askılama” tekniğinde kalıcı etki gösteren cerrahi iplikler kullanılıyor. Dokulara daha sıkı tutunan bu nedenle germe işlemini yüksek performansla yapan bu ipler erimiyor ve uygulamanın uzun süre kalıcı olmasını sağlıyor.

İp Askı ile Yüz Germe Nasıl Yapılır?

İp askı ile yüz germe uygulaması ciltte eriyen ya da kalıcı etki gösteren cerrahi ipliklerle yapılmaktadır. İşlem, lokal anestezi altında yapıldığı için tamamen ağrısızdır. Önce, uzman doktor tarafından kullanılacak yöntem belirlenir ve işlem yapılacak bölgeler işaretlenir. Anestezik krem uygulaması yapıldıktan sonra ise işlem uygulanır. Yaklaşık 30 dakika içerisinde operasyon tamamlanır ve hafif ödem dışında herhangi bir yan etki görülmez. Hasta, yüz germe uygulamasından sonra hemen günlük hayatına geri dönebilir.

İp Askı ile Yüz Germe Hangi Malzemelerle Yapılır?

İp askı ile yüz germe operasyonunda polidioksan (PDO), polypropylen gibi maddelerden üretilen özel ipler kullanılmaktadır. İşlem tamamen zararsızdır ve yan etkisi yoktur. İpler, eridikten sonra cildin içten beslenmesine ve güzelleşmesine katkı sağlamaktadır.

Botolinum toksini, Clostridium botulinum bakterisinin ve ilgili türlerin oluşturduğu nörotoksik bir proteindir. Akson uçlarından asetilkolin nörotransmiterinin salınımını önleyerek yumuşak felce yol açar. Bu bakterinin enfeksiyonu botulizm hastalığına sebep olur.

Mezoterapi vitamin, mineral, aminoasitlerin veya enzimlerin tek başlarına ya da genellikle karışım halinde derinin orta tabakasına mikroenjeksiyon ile uygulanması tekniğidir. Enjekte edilecek maddeler kişiye ve kişinin isteklerine uygun olarak seçilir.Mezoterapi yüz bölgesinde cilt sıklaştırma, lifting, anti-aging, leke tedavisi, skar tedavisi amacıyla kullanılabilir.

İdeal bir yüz görünümüne kavuşmak isteyenlerin sıklıkla başvurduğu estetik operasyonlardan biri olan bişektomi, yüz hatlarının orantılı bir hâle getirilmesi için uygulanır. Bazı durumlarda kişi, ideal kiloda olsa bile mevcut yüz yapısındaki yağ oranı nedeniyle kilolu görünebilir. Yanakların orta bölgesinde yer alan yağ dokusu bukkal yağ dokusu olarak isimlendirilir. Yüz kaslarının arasında yer alan bu yağ dokusu anatomik olarak elmacık kemiklerinin alt bölgesinde bulunur ve bebeklerde emme fonksiyonlarına katkı sağladığı düşünülmektedir. Bu yağ dokunun boyutu yüzün boyutunu etkileyen faktörlerin başında gelir. Yaşlanmayla birlikte bukkal yağ dokusu genellikle azalma eğilimindedir.

Yüz bölgesinde özellikle dudakta çoğu zaman hyalüronik asit denen dolgu maddelerini kullanıyoruz. Hyalüronik asit aslında vücudumuzda da bulunan ve su tutma özelliği gösteren yapıtaşlarıdır.   Yaş ve çevresel faktörlerin etkiksi ile bu madde cilt ve ciltaltı dokuda eksildiğinde kendini hacim kaybıyla gösteren bir takım değişikliklere neden olur.  Basitçe açıklayacak olursak dolgu enjeksiyonları ile biz bu su tutan molekülün vücudumuzdaki miktarını arttırmayı hedefliyoruz.