Burun Dolgusu

Günümüzde gelişen estetik uygulamalar, birçok yüz kusurunun dolgu ve botoksla düzeltilmesine imkân vermektedir. Bunlardan biri de burun dolgusudur. Ameliyatsız burun dolgusunun burun estetiği yaptırmak isteyenler için birçok avantaj sağladığı kesin. Cerrahi işlemle yapılan burun törpüleme ve burun ucu kaldırma işlemleri, burun dolgusu ile dakikalar içinde tamamlanır. 

Burun Dolgusu Nedir?

Ameliyatsız burun ameliyatı olarak da bilinen burun dolgusu, burundaki kusurların giderilmesi amacıyla yapılan bir estetik operasyondur. Burundaki birçok kusur, burun dolgusu ile giderilebilir. Fakat burun dolgusu ile tüm burun kusurlarını düzeltmek mümkün olmayabilir. Dolgu yapılmadan önce muhakkak uzman bir doktorun detaylı kontrolü gerekir. Burun dolgusu, genellikle burna hacim vermek ve hafif tümsekleri görünmez hâle getirmek için kullanılır. Gerektiğinde, uygulanmış burun ameliyatının düzeltilmesi ve operasyonun sonuçlarının desteklenmesi amacıyla da yapılabilir.

Burun Dolgusu Yapılabilen Kusurlar Nelerdir?

Birçok burun kusuru, dolgu uygulaması ile kapatılabilir. Çok yönlü bir teknik olduğu için burunda farklı bölgelere uygulanabilmektedir. Burun dolgusu; burnu şekillendirmek, küçük tümsekleri yok etmek,burun ucunu daha dolgun hâle getirmek gibi amaçlarla uygulanabilir. Burun ameliyatı olmaya hazırlanan birçok kişi için oldukça heyecanlandırıcı bir yöntem olan burun dolgusu; doğal, zararsız ve daha ekonomik bir yöntemdir. Fakat bazı kusurların burun dolgusu ile düzeltilmesi mümkün değildir. Burun kemerinde belirgin tümsekler, burun küçültme ve aşırı eğrilik gibi sorunların burun dolgusu ile düzeltilmesi mümkün olmayabilir.

Burun Dolgusu Nasıl Yapılır?

Burun dolgusu ince dolgu iğneleriyle yapılmaktadır. İşlemden önce burna anestezik krem uygulanır. Böylece 20 – 30 dakika boyunca herhangi bir acı ya da ağrı hissedilmez. Uygulama yaklaşık 15 dakika içerisinde tamamlanır ve hasta işlemden sonra hemen günlük hayatına dönebilir. Burun dolgusu yapılırken dozajın doğru ayarlanması için işlemin uzman bir doktor tarafından yapılması gerekir. 

Burun Dolgusunun Avantajları Nelerdir?

Cerrahi işlemle burun estetiğinin yapılması uzun bir süreçtir. Estetik operasyondan sonra kıkırdak ve dokuların iyileşmesi yaklaşık 1 ayı alır ve ağrı hissedilebilir. Burun dolgusu, hızlı sonuç alınan, acısız bir işlemdir. Dolayısıyla çalışan kişiler için çok daha avantajlıdır. Aynı zamanda ağrı,acıdan ve cerrahi işlemden korkan hastalar için de ameliyatsız estetik fikri oldukça rahatlatıcıdır.

Burun dolgusunun bir diğer avantajı ise cerrahi işleme göre çok daha ekonomik olmasıdır. Geri dönüşü olan bir uygulama olması ve hastanın uygulamadan sonra burnundaki değişmeyi anında görebilmesi de birçok hastanın burun dolgusunu tercih etmesine neden olmaktadır. Burun, tüm ifadeyi ve dış görünüşü değiştirir. Cerrahi işlemle alınan sonuçların beğenilmemesi, hasta için üzücü bir durum olabilir. Burun dolgusu, burnu beğenmeme riskini de ortadan kaldırır. İçeriğiyle ve uygulama şekliyle tamamen güven vericidir.

Burun Dolgusu Kalıcı mıdır?

Burun dolgusunun tek dezavantajı geçici bir uygulama olmasıdır. Burun dolgusu da diğer dolgular gibi genellikle hyaluronik asit kullanılarak yapılır. Hyaluronik asit, cildin kendi dokusunda da bulunan, alerjen yan etkisi olmayan bir maddedir. Ortalama 1 – 2 yıl içerisinde kaybolur ve burun eski görünümünü alır. Kalıcı etki için uygulamanın düzenli olarak tekrar edilmesi gerekir. Fakat az önce bahsettiğimiz gibi bu durumu avantaj olarak gören hastalarımız da oldukça fazladır.

Botolinum toksini, Clostridium botulinum bakterisinin ve ilgili türlerin oluşturduğu nörotoksik bir proteindir. Akson uçlarından asetilkolin nörotransmiterinin salınımını önleyerek yumuşak felce yol açar. Bu bakterinin enfeksiyonu botulizm hastalığına sebep olur.

Mezoterapi vitamin, mineral, aminoasitlerin veya enzimlerin tek başlarına ya da genellikle karışım halinde derinin orta tabakasına mikroenjeksiyon ile uygulanması tekniğidir. Enjekte edilecek maddeler kişiye ve kişinin isteklerine uygun olarak seçilir.Mezoterapi yüz bölgesinde cilt sıklaştırma, lifting, anti-aging, leke tedavisi, skar tedavisi amacıyla kullanılabilir.

İdeal bir yüz görünümüne kavuşmak isteyenlerin sıklıkla başvurduğu estetik operasyonlardan biri olan bişektomi, yüz hatlarının orantılı bir hâle getirilmesi için uygulanır. Bazı durumlarda kişi, ideal kiloda olsa bile mevcut yüz yapısındaki yağ oranı nedeniyle kilolu görünebilir. Yanakların orta bölgesinde yer alan yağ dokusu bukkal yağ dokusu olarak isimlendirilir. Yüz kaslarının arasında yer alan bu yağ dokusu anatomik olarak elmacık kemiklerinin alt bölgesinde bulunur ve bebeklerde emme fonksiyonlarına katkı sağladığı düşünülmektedir. Bu yağ dokunun boyutu yüzün boyutunu etkileyen faktörlerin başında gelir. Yaşlanmayla birlikte bukkal yağ dokusu genellikle azalma eğilimindedir.

Yüz bölgesinde özellikle dudakta çoğu zaman hyalüronik asit denen dolgu maddelerini kullanıyoruz. Hyalüronik asit aslında vücudumuzda da bulunan ve su tutma özelliği gösteren yapıtaşlarıdır.   Yaş ve çevresel faktörlerin etkiksi ile bu madde cilt ve ciltaltı dokuda eksildiğinde kendini hacim kaybıyla gösteren bir takım değişikliklere neden olur.  Basitçe açıklayacak olursak dolgu enjeksiyonları ile biz bu su tutan molekülün vücudumuzdaki miktarını arttırmayı hedefliyoruz.