Özellikle kış aylarında ciltte yoğun kuruma görülür ve cilt nemini kaybeder. Nem kaybı hem yağlı ciltlerde hem de kuru ciltlerde görülebilir. Sanılanın aksine, ciltteki yağ ve nem aynı şeyler değildir. Yağlı ciltlerin de elastik yapısını koruması için neme ihtiyacı vardır. Nem dolgusu, her cilt tipine ihtiyacı olan nemi kazandırmak amacıyla yapılan bir uygulamadır.
Nem Dolgusu Nedir?
Nem dolgusu, özellikle kış aylarında cildin kaybettiği nemi geri kazanmasına yardımcı olan bir uygulamadır. Cildin altındaki nemli doku, cildin yumuşak ve gergin yapısını korumasına yardımcı olur. Günümüzde estetik uygulamaların basitleşmesi ve her türlü estetik kaygıya cevap verecek hâle gelmesi nem dolgusu işlemini de popüler hâle getirmiştir. Uygulamayı yılda sadece 1 kez tekrarlamak yeterlidir. Yapılan uygulama uzun vadede cildinizin dolgun yapısını korumasına ve geç yaşlanmasına katkı sağlayacaktır.
Nem Dolgusu Nasıl Yapılır?
Nem dolgusu, cildin nemi tutmasına yardımcı olan maddelerin deri altına enjekte edilmesiyle yapılır. Nem dolgusu da botoks dolgusu gibi ince iğnelerle yapılan bir uygulamadır. İğneler birçok hastayı korkutsa da uygulama neredeyse acısızdır. Hasta herhangi bir ağrı ya da acı hissetmez. Operasyondan sonra iyileşme bir süre daha devam eder. Bu süre yaklaşık 1 ayı bulabilir. 1 ay sonunda ciltte bariz bir şekilde parlaklık ve gerginlik etkisi görülür. Kırışıklıkların engellenmesinde de kullanılan nem dolgusu, cildin genç, sağlıklı ve ışıl ışıl bir görünüme sahip olmasını sağlamaktadır.
Nem Dolgusu Zararlı Mıdır?
Estetik dolguların, özellikle nem dolgusu gibi uygulamaların daha fazla uygulanmasıyla birlikte aşının içeriği ve yan etkileri hakkında merak edilenler de çoğalmıştır. Nem dolgusunun zararlı olup olmadığı hakkındaki sorular da bunların arasındadır. Uzm. Dr. Sedef YÜCEL’in de belirttiği gibi nem dolgusu tamamen zararsız bir uygulamadır. Nem aşısının içinde bulunan N-asetil glukozamin maddesi cildin kendi doğal dokusunda da bulunan bir maddedir. Hiyalüronik asit yapımında da kullanılan bu madde nemi cilde hapseder ve cildin ihtiyacı olan nemi kazanmasına yardımcı olur.
Nem Dolgusu Kalıcı Mıdır?
Estetik dolgular genelde geçici uygulamalardır. Uzun süre etkili olması için sürekli tekrarlanmaları gerekir. Nem dolgusu da yenilenmediğinde etkisini kaybeder. Ciltte yeniden kırışıklık ve kurumalar oluşabilir. Hastaların genelinde nem dolgusu yaklaşık 1 yıl kadar etkisini korumaktadır. Uygulama 1 yıl sonra yenilenebilir. Hiçbir yan etkisi olmadığı için sürekli tekrar edilebilen bir işlemdir.
Nem Dolgusu Kimlere Uygulanır?
Nem dolgusu, her yaştan ve her cilt tipine sahip insana uygulanabilir. Uygulama enjeksiyon yoluyla yapıldığı için ciltte herhangi bir enfeksiyonun olmamasına dikkat edilir. Uzman doktor tarafından yapılan inceleme sonrasında dolgu işlemi planlanır ve uygulama aşamasına geçilir. Nem dolgusu, diğer tüm botoks uygulamaları gibi uzman bir doktor tarafından doğru doz ve doğru sıklıkta yapılmalıdır. Aksi takdirde istenmeyen sonuçlar görülebilir; ciltte kızarıklıklar oluşabilir.